Se rupe USL? Vom avea alegeri anticipate?

Antonescu: Dacă USL se rupe, cel mai corect ar fi să fie organizate alegeri anticipate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)Preşedintele PNL, Crin Antonescu,  a declarat că, dacă USL se rupe, premierul Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia şi ar fi corect să fie organizate alegeri anticipate, deşi nu ar fi recomandate acum. 

„Corect, faţă de alegători, faţă de principiile democratice, ca dacă Guvernul nostru nu mai merge înainte, şi nu mai merge pentru că domnul Ponta nu suportă să fie domnul Iohannis ministru acolo unde vrem noi, nu acolo unde vrea domnia sa, atunci domnul Ponta ar trebui să demisioneze şi, după aceea, cu cel mai mare partid în spate, cu această posibilă majoritate de care vorbim, să solicite un nou mandat, ca să nu vorbim de alegeri anticipate, care ar fi cele mai corecte, dar care poate nu sunt de recomandat într-un context destul de agitat internaţional”, a spus Antonescu, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat dacă, în condiţiile în care PNL se retrage din guvern, atunci Guvernul condus de Victor Ponta ar fi ilegitim, liderul PNL a răspuns afirmativ.

„Este ilegitim, pentru că domnul Victor Ponta este astăzi prim-ministru pentru că l-a susţinut o coaliţie care se numeşte USL, o alianţă electorală, pentru această alianţă şi nu alta. Domnul Ponta nu a luat acele voturi de mână cu nişte oameni care au anunţat cetăţenii: «Domn’e, noi candidăm la Dan Diaconescu, dar după aia urmează să mergem la PSD, să facem noi o majoritate, că ne ia Gabi Oprea» şi nici cu UDMR şi nici cu altcineva. Am mers împreună, am luat votul. Acest vot, de asemenea, la învestire, a fost dat aşa”, a acontinuat Antonescu.

Chestonat dacă va cere demisia premierului Victor Ponta, Antonescu a spus că ar fi de preferat ca Victor Ponta să îşi dea singur demisia şi să nu mai fie cazul ca PNL să ceară acest lucru.

Sursa: http://www.zf.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: