Adio Motorola! De ce a cumparat de fapt Google?

Google este proaspatul posesor al diviziei de telefonie mobila din grupul Motorola. De ce a cumparat de fapt gigantul Google „micuta” companie Motorola, ramane de vazut.

Google a batut palma pentru a achizitiona divizia de telefonie mobila a brandului Motorola. Suma pentru care pachetul majoritar a trecut in portofoliu Google este nici mai mult nici mai putin de 12,5 miliarde de dolari.

O cheltuiala destul de mare, chiar si pentru o companie atat de bine dezvoltata ca si Google. Asadar,  in urma acestei tranzactii apele incep sa se tulbure, iar harta economica a sectorului de telefonie mobila incepe sa se redesenze.

De fapt, de ce a cumparat Google Mototrola? Raspunsul este simplu. Pentru ca avea nevoie.

In lupta pentru suprematia pietei de smartphone-uri Androidul de la Google avea nevoie de un mic ajutor si de aceea s-a rezolvat aceasta tranzactie care pana la urma este mai mult decat logica.

Inca din 2008, Google si Motorola colaboreaza, iar firescul s-a produs intr-un final. Google are nevoie pentru portofoliu de imaginea Motorola asa cum Motorola are nevoie de Google ca sa faca fata in lupta cu competitorii sai: Samsung si Apple.

Intr-un final brandul Motorola o sa dispara treptat ( in ceea ce priveste telefonia mobila), iar mutarea catre Google nu poate sa fie decat de bun augur. Ramane de vazut.

Sursa: yuppy.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: