Rezolutie TNL: „O noua Romanie Rurala pentru tineri”

Lansat ca o noua fumigena destinata sa mascheze impotenta administrativa si coruptia guvernarii portocalii, proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei dovedeste inca o data incapacitatea presedintelui Basescu de a intelege ce se intampla in Romania reala. Acea Romanie care, in urma cu doar cativa ani, era ”poporul la care ne intoarcem” este acum ”o adunatura de lenesi” care nu intelege viziunea maretului conducator.

Grabiti sa raspunda la semnul lansat de presedintele tarii, guvernul si majoritatea fortata din Parlamentul Romaniei se pregatesc sa arunce tara intr-un haos administrativ si organizatoric. Singura motivatie pentru acest proiect este de ordin electoral, sansa lor de a ramane la putere in 2012 fiind legata, inevitabil, de aruncarea Romaniei in haos.

Cateva sute de alesi locali liberali, membri ai TNL, au fost prezenti astazi la lansarea Viziunii Uniunii Social Liberale pentru Administratia Publica si Dezvoltarea Regionala. Tinerii liberali au avut ocazia sa ia parte la prezentarea primului program coerent privind administratia publica, bazat pe nevoile reale ale Romaniei si ale romanilor.

Noi, tinerii liberali, consideram ca unul dintre pilonii reformei administratiei publice din Romania este planul de relansare si transformare a Romaniei Rurale, in care traiesc mai bine de jumatate dintre cetateni, intr-un mediu atractiv pentru tineri. Credem cu tarie ca revenirea tinerilor intr-un mediu rural care sa-i atraga si sa-i motiveze este una dintre marile sanse pe care Romania nu are voie sa le rateze.

Fideli crezului nostru, lansam astazi un program national major denumit ”TNL in mediul rural”. Initiativa unica in mediul politic romanesc, proiectul nostru isi propune sa abordeze intr-un mod pragmatic si realist, problemele tinerilor din mediul rural. Nesiguranta, saracia si lipsa de speranta cu care se confrunta astazi aceasta importanta componenta a societatii romanesti trebuie sa dispara. Nu prin vorbe sau actiuni visate peste noapte de un presedinte rupt de realitate, ci prin politici publice coerente si viabile.

In scurt timp, programul ”TNL in mediul rural”, se va concretiza intr-o serie de proiecte, menite sa reduca decalajul semnificativ existent in Romania intre mediul rural si cel urban. Suntem pregatiti sa demonstram ca Romania Rurala are viitor si ca acesta poate fi asa cum ni-l dorim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: