NASA testeaza o noua generatie a Internetului

La data de 8 iunie, NASA se alatura organizatiilor din intreaga lume pentru a testa urmatoarea generatie de Internet, numit Internet Protocol version six  (IPv6). Pentru ca mai multe dispozitive si oamenii sa fie online, este nevoie de o versiune mai mare a Internet Protocol version four (IPv4) – acele seturi de numere care identifica in mod unic fiecare dispozitiv pe Internet – ceea ce duce la crearea unei noi serii de adrese si a protocoalelor necesare. IPv6 utilizeaza siruri mai lungi de numere si litere pentru a crea adrese noi. Actualizarea la IPv6 inseamna ca putem avea mult mai multe adrese pentru cresterea continua a Internetului.

Acest upgrade al internetului prezinta, de asemenea, provocari, pentru ca retelele din intreaga industrie, guvern si universitati trebuie sa fie revizuite pentru a sprijini simultan atat IPv4 si IPv6 – de unde si nevoia pentru o zi de testare.

Google , Facebook , Yahoo , Akamai si Limelight Networks vor fi printre principalele organizatii care va oferi continutul lor peste IPv6 pentru un test de 24 de ore.

Vrei sa afli disponibilitatea ta pentru IPv6? Utilizati acest test.

Un upgrade similar a avut loc, in urma cu 20 de ani, la sistemul de telefonie din America de Nord, unde s-au extins numerele de telefon.

Surse: blog.nasa.gov si worldipv6day.org via ZeroAbsolut.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: