Conditii socante pentru un nou ajutor: Grecia ar trebui sa renunte la suveranitate

Vesti noi din Grecia: Pentru ca tara sa beneficieze de un nou imprumut, Grecia trebuie sa renunte la anumite aspecte ce tin de suveranitatea nationala.

Mai precis, conform unei informatii publicate de Financial Times, autoritati din afara tarii vor prelua controlul asupra unor functii care in mod normal apartineau autoritatilor interne. Printre acestea, colectarea impozitelor si privatizarile.

Nimic insa nu este sigur. Deocamdata este doar o propunere, iar autoritatile de la Atena in mod sigur se vor opune.

Comisia Europeana a avertizat vineri Grecia ca “timpul preseaza” si trebuie adoptat noul plan de austeritate dupa esecul responsabililor politici de a se pune de acord cu masurile pentru a iesi din criza datoriei si a garanta continuarea sprijinului UE si FMI.

Comisia “regreta esecul liderilor partidelor grecesti de a ajunge la un consens cu privire la ajustarea economica pentru a depasi actuala criza a datoriei publice”, a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, citat de AFP.

Ne bazam pe continuarea eforturilor pentru un acord al tuturor partidelor de a sprijini programul UE si FMI. Un acord trebuie gasit rapid. Timpul preseaza”, a adaugat el intr-un comunicat, in timp ce primul ministru grec a esuat vineri sa obtina sprijinul opozitiei, de dreapta si de stanga, asupra noilor masuri de austeritate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: