Românii au apetit pentru tehnologie. Vezi ce gadgeturi îşi cumpără cel mai des

Românii se plâng că n-au bani de mâncare, dar se înarmează până-n dinţi cu tehnologie de ultimă generaţie. Potrivit ultimului studiu GfK, cumpărăm din ce în ce mai multe plasme, LCD-uri, camere foto digitale, laptop-uri ori diferite gadgeturi.

Românii şi-au deschis punga pentru bunuri de folosinţă îndelungată, în primul trimestru, cu aproape 11% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba despre prima creştere în ultimii doi ani din acest domeniu. Românii au cumpărat mai multe aparate foto, televizoare şi plasme, cam cu 15% mai mult decât anul trecut.

Cât priveşte camerele digitale, vânzările au crescut cu aproape 30%. Şi pentru calculatoare şi laptop-uri a fost un trimestru excelent, vânzările depăşind cu 25% perioada similară a anului trecut.

Românii au cumpărat mai mult şi când vine vorba de aparate de coafat, de preparat băuturi calde, de ras, de tuns ori fierbătoare. Astfel, piaţa electrocasnicelor mici a ajuns la 23 de milioane de euro. Iar dacă maşinile de spălat au fost produsele care au performat cel mai bine în acest trimestru, aragazurile n-au mai prezentat acelaşi interes.

În acelaşi timp, cumpărăm mai puţine telefoane şi smart-phone-uri, cu 1,5% mai puţin ca anul trecut, şi am renunţat se pare la a da la fel de mulţi bani pe imprimante sau multifuncţionale.

Studiul a fost făcut în primul trimestru al anului şi include date de vânzări de la peste 190.000 de magazine din întreaga lume.

sursa: http://www.realitatea.net


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: