Presedintele Obama: Dupa 10 ani de cautari, Osama bin Laden a fost ucis. Este o realizare istorica a SUA

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni dimineata, intr-un mesaj pentru natiune, ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis in Pakistan si a salutat ajutorul oferit de autoritatile de la Islamabad. Cadavrul sau se afla in custodia trupelor americane.

Anterior, un inalt oficial american anuntase sub protectia anonimatului ca Barack Obama va anunta ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, este mort.

ora 6:56 – Un responsabil al serviciilor de informatii pakistaneze a confirmat luni pentru AFP ca Osama bin Laden a fost ucis intr-o „operatiune foarte sensibila”, fara a oferi alte detalii.

Intrebat despre o eventuala participare a serviciilor de informatii pakistaneze la operatiune, el a spus doar ca „A fost o operatiune foarte sensibila in natura de informatii”.

ora 6:50 – Mii de americani s-au strans in fata Casei Albe, dupa anuntul presedintelui american ca bin Laden a fost ucis de catre trupele de comando americane.

Stigand „USA! USA!”, unii flutura drapelul american. Locuitori din Washington s-au adunat spontan in fata Casei Albe pentru a sarbatori uciderea retelei al-Qaïda, responsabil de moartea celor aproape 3.000 de persoane in timpul atentatelor din 11 septembrie 2001, scrie presa internationala.

ora 6:35 – Declaratii ale presedintelui american Barack Obama:

  • In august anul trecut ni s-a oferit o prima pista spre capturarea lui bin Laden. Am reusit sa-l locallizam in Pakistan. Saptamana trecuta am reusit sa-l gasim. Astazi SUA, sub conducerea mea, au reusit sa actioneze impotriva lui dand dovada de profesionalism. Trupele au reusit sa-l ucida pe bin Laden si sa ia cadavrul in custodia SUA.
  • Al-Qaida va incerca sa lupte in continuare impotriva SUA, dar e foarte important de precizat ca SUA nu sunt in razboi impotriva Islamului. Bin Laden a fost un criminal.
  • Americanii simt in aceasta seara satisfactia luptei impotriva terorismului
  • Vreau sa transmit un mesaj pentru cei care au pierdut apropiati la 11 septembrie 2001: Vom face tot ceea ce ne sta in putinta sa prevenim un alt atac impotriva SUA. Uciderea lui bin Laden este o realizare istorica a SUA

ora 6:20 – Liderul al-Qaida a fpst ucis in apropiere de capitala pakistaneza Islamabad, iar Statele Unite au recuperat cadavrul sau, a anuntat duminica presa americana.

Casa Alba anuntase ca presedintele urmeaza sa se adreseze natiunii duminica seara.

La sfarsitul lunii martie, agentia UPI scria intr-un material ca bin Laden, a iesit din ascunzatoarea sa, in ultima perioada, si se deplaseaza in diferite locuri din Pakistan si Afganstan, el urmarind sa „uneasca” razboiul pe care oganizatia sa terorista il duce impotriva Occidentului cu revoltele din lumea araba ce vizeaza, in principal, regimurile aliate cu Statele Unite.

Sursa: http://www.hotnews.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: